Начало Moto News В Сочи се надяват да привлекат МотоGP и WSBK

В Сочи се надяват да привлекат МотоGP и WSBK

140
0
Сочи

В Сочи се надяват да привлекат Мото GP и WSBK, след като вече имат предварителен договор за провеждане на кръг от Формула 1. В момента там строят писта в комплекса, където ще се проведат зимните олимпийски игри през 2014 г.

Строежът на състезателното трасе в Сочи върви с пълна скорост. Конфигурацията е 5854 метра и е една от най-дългите във Формула 1. Пистата ще е домакин и на редица други надпревари – от световните GT серии на ФИА, от световния шампионат за състезания за издръжливост, WTCC, Формула 3, руски национални шампионати. Работим по възможността да посрещнем мотоциклетен старт – МотоGP, от световния супербайк шампионат и други – коментира главният изпълнителен директор на проекта Александър Богданов.

Пистата, както всички нови конфигурации от края на 90-те години на ХХ век досега, е дело на немския архитект Херман Тилке. Той самият вярва, че тя ще е подходяща за стартове и на две, и на четири колела.

Трасето ще е много бързо, технично и ще има доста интересни характеристики. Определено ще е фантастично съоръжение и съм оптимист за бъдещето на тази уникална писта в Сочи. Нямам търпение да видя триумфалния старт на Формула 1 в Русия – заяви Тилке.

Последното творение на архитекта, намерило място в календара на Гран при, бе пистата до Остин в Тексас. Тя ще е единственото ново трасе в МотоGP за 2013 г. (на мястото на Ещорил в Португалия). През 2014 г. се очаква включването на Аржентина и Индия.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.