Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Това е недопустимо за топ тим

Верстапен: Това е недопустимо за топ тим

57
0
Джемйс Кий,Фил Чарлс,Франц Тост

Макс Верстапен бе ядосан и силно разочарован след отпадането си в днешната Гран при на Белгия на пистата Спа пред очите на поне 80 000 холандци.

„След първите една-две повреди казвахме, че това е лош късмет, че подобни неща се случват, но при 6 отпадания в 12 старта… Това е недопустимо за един топ тим!“, заяви пилотът, получаващ напоследък невероятна подкрепа от своите сънародници.

„Не знам какво да кажа наистина. Само след 8 обиколки съм аут, а хората са платили изключително скъпи билети, за да ме подкрепят. И имахме всички шансове да го направим, когато при качването на предавките към Червената вода загубих мощност и моторът влезе в сейфти режим. Вече се състезавам с Фернандо [Алонсо] по отпадания. Невероятно, изобщо не съм доволен.“

Шефът на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнер обясни, че повредата – доколкото е разбрал от доставчика на задвижваща система – изглежда е била в 4-ти цилиндър. Още по-лошата новина е, че Макс вероятно ще трябва да смени двигателя за Монца следващия уикенд и ще получи наказание, защото сложеният вчера мотор бе четвъртият му за сезона.