Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верн обяви, че няма да кара за Торо Росо през 2015 г.

Верн обяви, че няма да кара за Торо Росо през 2015 г.

45
0

Жан-Ерик Верн обяви, че няма да кара за тима на Торо Росо във Формула 1 догодина. Френският пилот използва Туитър, за да оповести, че се разделя с екипа, за който се състезава през последните три сезона.

Състезателят явно е решил да изпревари отбора, чието съобщение се очаква през следващата седмица. Торо Росо вече има договор с Макс Верстапен, който ще стане най-младия пилот, участвал в световния шампионат на Формула 1 – холандецът е на 17 години.

Шефът на тима от Фаенца Франц Тост искаше за задържи Верн, за да не се рискува с двама дебютанти. В крайна сметка обаче в отбора най-вероятно ще отиде Карлос Сайнц младши. Испанецът бе шокиран от привличането на Верстапен, тъй като очакваше мястото да е негово. След присъединяването на Данил Квят към Ред Бул в Торо Росо пак се отвори място, но Верн няма да го заеме. Този тип решения по принцип се взимат от Хелмут Марко като ръководител на програмата за млади пилоти.

– Въпреки добрия сезон и 22точки, няма да карам за Торо Росо през 2015 г. Благодаря за изминалите години. Да потърсим друго голямо предизвикателство – написа Верн.

След като и Торо Росо обяви втория си титуляр за следващия сезон, единственият тим, където няма да е ясно кой ще кара догодина, ще е Макларън. (Засега не е ясно дали Катерам ще продължи участието си в F1 през 2015 г.)