Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Торо Росо се радват на двойното класиране в точките

В Торо Росо се радват на двойното класиране в точките

65
0

След особено трудна квалификация и няколко разочарования през сезона във Формула 1 досега Торо Росо постигна чудесен резултат на пистата Каталуния. Пилотите на екипа Карлос Сайнц и Данил Квят се класираха седми и девети в Гран при на Испания.

„Какво чудесно състезание, много съм щастлив!”, възкликна Сайнц след финала на домашната си надпревара. „Стартът бе малко хаотичен. Успяхме да спечелим няколко позиции, но след това излязох настрани във втори завой, за да избегна инцидент. Там загубих спечелените места, но все пак бях девети. От онзи момент нататък атакувах в състезанието, опитвайки се да си върна позициите. Страхотно е, че завърших седми, след като бях 12-и на грида. На пистата бе страхотно, тъй като бяхме по-бързи от съперниците и не гледахме в огледалата.”

Карлос заяви също така, че е било изумително да получи такава огромна подкрепа от феновете на пистата, както и че я усещал в колата.

„Натисках през цялото време, пробвах различни подходи за атака – и на пистата, и в питлейна. По време на обиколката за прибиране погледнах към трибуната си и бе изумително да видя всички тях, толкова развълнувани и ме поздравяваха. Бих искал да им благодаря за невероятната подкрепа”, допълни той.

Прогресът на Квят бе още по-голям от този на съотборника му и руснакът се вълнуваше, че се класира в топ 10.

„Гордея се и със себе си, и с инженерите си! Не се предадохме след вчерашния труден ден, избрахме и следвахме страхотна стратегия и стигнахме девето място! Трябва, разбира се, да анализираме и да разберем какво стана в квалификацията, защото не можем да си позволим подобно представяне, но надпреварата бе истинско удоволствие. Успях да изпреваря доста коли на писта, където това по принцип не е лесно. Благодаря на всички!”, коментира Данил.