Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Торо Росо не се притесняват от наказания заради моторите на Хонда

В Торо Росо не се притесняват от наказания заради моторите на Хонда

63
0

Спортният директор на Торо Росо Франц Тост, заяви, че е рано да се притеснява за евентуални наказания в стартовата решетка, причинени им от новия им доставчик на двигатели Хонда.

От следващия сезон екипът от Фаенца ще ползва задвижващите системи на японския производител след раздялата си с Рено. Хонда пък прекрати партньорството си с Макларън и така догодина ще имат отново 1 клиент.

През следващия сезон в сила влизат новите, още по-строги правила за броя на моторите , като всеки пилот ще има право само на 3 двигателят с вътрешно горене, турбини и MGU-H модули, както и на по 2 броя MGU-K, електроника и батерии за цели 21 състезания.

„Преди всичко трябва да видим какво ще стане на тестовете. След това можем да мислим за възможни наказания. Причината да поискаме да работим с Хонда е, че вярваме в потенциала на компанията, каза Тост.

– Това е един световен автомобилен производител с фантастична моторспорт история. За нас е чест да работим с толкова специален партньор. Затова сега най-важно е да си подредим нещата, за да можем заедно да постигнем успехи.”