Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Тойота очаквали по-предни позиции на грида

В Тойота очаквали по-предни позиции на грида

38
0

И двата автомобила на Тойота се класираха в топ 10 на днешната квалификация за Гран при на Австралия във Формула 1. Тимо Глок ще стартира от шеста позиция утре в Мелбърн, а Ярно Трули ще се нареди осми на грида. И двамата пилоти използваха меките гуми в първите два сегмента на тренировката за място. Същия тип сложиха и в самия края на тренировката за място.

В отбора обаче възприеха тези места като разочароващи, тъй като се надяваха на по-предни позиции.

Очаквахме да сме по-напред на грида, но в третата част на квалификацията фактор е и стратегията [за състезанието], което не може да се забравя – обясни шефът развитие на шасито Паскал Васлон. – Лесно предвидихме кои гуми да използваме в квалификацията, защото типът супер софт бе очевидният избор, но за надпреварата е различно.

Тимо Глок бе сравнително доволен от шестото си място, макар да призна, че с още малко по автомобила е можел да е още по-бърз.

Имахме някои проблеми във втората и третата тренировка да намерим правилния баланс, но накрая влязохме в правилния “прозорец” на настройки. Мисля, че с още малко доизпипване можеше да сме още по-напред на стартовата решетка – бяхме само на десета зад първите трима, така че определено щеше да е по-добре, но съм доволен и от този резултат. Автомобилът е с доста добро поведение и е ясно, че не сме твърде назад. Уверен съм в разумни граници – коментира немският пилот.

За съотборника му Ярно Трули обаче 8-а позиция си бе истинско разочарование и той не скри огорчението си:

Това бе наистина трудна квалификация за мен. Очаквах много повече от днешния ден и съм разочарован. В състезанието, разбира се, ще се боря възможно най-упорито, но не знам какво да очаквам, тъй като автомобилът се усещаше различно спрямо последната [свободна] сесия. Не съм наясно защо, но гумите просто не загряваха според очакванията и се пързалях твърде много. На всичкото отгоре имах проблеми със спирачките, така че определено бе трудно – допълни обяснението за квалификацията си италианецът.