Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Тойота отказват прогнози

В Тойота отказват прогнози

49
0

Доста назад в класирането бяха пилотите на Тойота в първите свободни тренировки за Гран при на Европа, като следобед се справиха малко по-добре от сутринта и станаха съответно 12-и (Ярно Трули) и 15-и (Тимо Глок).

– Първо, прекрасно е да съм обратно в колата след дългата лятна почивка – категоричен бе Трули. – Като цяло днес си бе нормален петък без някакви извънредни ситуации. Всичко премина гладко, което ни даде възможност да изследваме гумите и различните настройки, търсейки най-добрите за останалата част от уикенда. Все още имаме доста работа по колата, като в момента е трудно да се види истинската картина – къде се намираме точно. Поведението е добро, но ще се потрудим за още по-сериозно представяне – допълни италианският пилот.

Глок също заяви, че автомобилът е стабилен и добре балансиран, като отбеляза и липсата на технически проблеми.

– Имаме много информация, върху която да работим тази вечер. Задачата сега е да изпипаме настройките за утре и за състезанието. Трудно е да се предвижда каквото и да било, тъй като времената за обиколка са близки, но ще дадем най-доброто от себе си – заяви Тимо.

Промяната в състоянието на трасето от началото до края на двете 90-минутни тренировки бе отбелязано и от главния инженер Дитер Гас:

– Тъй като това е улична писта и не се използва непрекъснато, еволюцията й в течение на деня бе сериозна. Заради натовареността на програмата ни трябваше да излезем рано още в първата сесия, а мръсотията съсипваше гумите. Заради това ситуацията бе малко по-трудна от очакваното, но всичко си дойде на мястото следобед. По отношение на гумите изглежда се намираме в ситуация, в която и двата типа смеси ще са подходящи за надпреварата без да създават някакви сериозни проблеми – коментира Гас.