Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Тойота са недоволни от Трули

В Тойота са недоволни от Трули

34
0

В Тойота били нервирани, заради пренебрегнването на нареждането им Трули да пропусне Р. Шумахер по време на ГП на Япония. Така са изпуснати ценни точки в отборната надпревара.###

Висши ръководни фигури в Тойота бяха нервирани за изпуснатите от отбора точки по време на ГП на Япония миналата седмица, след като Ярно Трули пренебрегна нареждане по радиото да даде път на съотборника си Ралф Шумахер.
Японската автомобилостроителна компания си осигури втория ред на стартовата решетка и изглеждаше, че ще направи едно от най-добрите си представяния за сезона. Но следобедът им бе развален, когато Ярно Трули загуби много време след второто си спиране в бокса в резултат на грейнинг на гумите, което пък провали темпото на по-бързия Ралф Шумахер, каращ зад съотборника си в невъзможност да намери начин да го изпревари. Двамата завършиха шести и седми.
Отборът е убеден обаче, че Ралф би могъл да победи както Кими Райконен за петото, така и Дженсън Бътън за четвъртото място, ако е бил пуснат незабавно. Тези пропуснати точки са ядосали висшите началници, особено игнорираните от страна на Трули три повиквания по радиото да даде път.
Източник на Аутоспорт казва: “Беше много трудна ситуация за нас, защото в по-късния етап от състезанието Ралф беше видимо по-бързия пилот и със сигурност имаше темпото да завърши четвърти. Но Ярно просто не пожела да се отмести. Това със сигурност ни коства точки.”
След състезанието Трули е заявил, че темпото му е било занижено заради проблеми с гумите, но че отборът трябва да е доволен от завършването и на двете коли в точките.
“Имах няколко проблема и се борех с последния си комплект гуми, особено първите 10 обиколки.”, обяснил той. “Най-важното е, че и двамата спечелихме точки.”