Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Тойота се надяват на добър резултат в Абу Даби

В Тойота се надяват на добър резултат в Абу Даби

21
0

С нетърпение очаква първата Гран при на Абу Даби тимът на Тойота във Формула 1. Емирството е 67-ият домакин на кръг от световния шампионат в историята му, а японският тим има огромното желание да приключи сезон 2009 г. на ниво.

Сезонът имаше и върхове, и спадове – силният старт бе последван от някои разочароващи надпревари в Европа, а след това дойде друга фаза, в която бяхме конкурентоспособни – каза Ярно Трули преди последното състезание за годината. – Не е възможно да предвиждам как ще се представим на чисто нова писта, но при показаната в последните три старта скорост съм уверен, че ще сме на ниво. Бях невероятно разочарован от отпадането си в Бразилия, където имахме невероятна скорост през цялото време. Затова съм толкова мотивиран да постигна още един добър резултат преди края на сезона – допълни той.

Италианецът се удари с Адриан Сутил (Форс Индия) на старта на Интерлагос и връхлетя немския си съперник с искане за обяснение. Стюардите на надпреварата постановиха, че катастрофата е състезателен инцидент и не предприеха допълнителни действия. В същото време обаче поведението на Трули бе определено като недопустимо и той бе глобен с $10 000.

Съекипникът му и в Абу Дабу Камуи Кобаяши също няма търпение да се състезава отново след забележителния си дебют в Бразилия. Японецът е сигурен, че на Яс Марина Бей няма да изостане от колегите си, тъй като пистата е нова за всички пилоти.

– Освен това вече съм по-запознат с автомобила, както и с процедурите в рамките на един състезателен уикенд като спиранията в бокса, сравненията на гумите и т.н. Ще направя всичко възможно, за да спечеля първите си точки във Формула 1 – категоричен бе Кобаяши.