Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Торо Росо доволни от класирането и на двете си коли в...

В Торо Росо доволни от класирането и на двете си коли в топ 10

35
0
Данил Квят

И двата болида на Торо Росо се класираха в Q3 в днешната квалификация за Гран при на Монако. Жан-Ерик Верн даде седмо време, а Данил Квят – девето – в битката за разпределение местата на стартовата решетка.

Имаме много нови неща в колите. Механичните промени изглежда работят в правилната посока и това е положителна стъпка в развитието за следващите надпревари – коментира техническият директор на тима Джеймс Кий. – Днешните температури бяха различни в сравнение с предходните тренировки, така че не можехме да знаем какво ще е поведението на болида. Екипът и пилотите обаче свършиха добра работа.

Верн сподели, че е много доволен от представянето не само заради себе си, но и заради тима, който заслужава добри резултати заради непрестанния си упорит труд:

Класирането и на двете коли в топ 10 е страхотно постижение за всички. Последната ми обиколка със суперсофт бе повлияна от жълтите флагове, но първата бе достатъчна, за да се наредя седми, а това е чудесна позиция за утрешното състезание. Ако напаснем всичко заедно, съм уверен, че можем да вземем точки и с двете коли. Със сигурност ще натискам поне да запазя седмото място до финала.

Квят се удари в началото и счупи предното си крило. Механиците му обаче бързо поправиха щетите и той се върна на трасето.

Това определено бе най-обърканата квалификация в живота ми – каза руснакът, за когото това е първи състезателен уикенд в Монако в кариерата му. – В Q1 изведнъж изтървах задната част и докоснах стената, което наложи прибиране за смяна на носа. Веднага си върнах увереността и успях да направя два добри тура в Q2. За съжаление в Q3 нямах късмет, тъй като там не завъртях оптимална обиколка, стартирайки с използван суперсофт. Когато накрая излязох с новия си комплект от най-меките гуми, трябваше да намаля заради жълтите знамена. Това е разочароващо, но такова е положението.