Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Торо Росо очакват да са в топ 10 в Мелбърн

В Торо Росо очакват да са в топ 10 в Мелбърн

39
0

Спортният шеф на Торо Росо Франц Тост очаква двамата му пилоти Макс Верстапен и Карлос Сайнц-младши да стигнат до последната част на квалификацията в Австралия и след това да завършат състезанието в зоната на точките. Екипът от Фаенца имаше изключително продуктивни предсезонни тестове на Каталуня, като двата състезатели навъртяха общо 1049 обиколки, отстъпвайки в това отношение само на шампионите от Мерцедес (1274 тура).

Техническите проблеми също бяха малко и дойдоха в първите дни, а след това колата показа както добра надеждност, така и отлична скорост. Карлос Сайнц завърши изпитанията с 4-о време за всички дни, зад Райконен и Фетел с двете Ферари, и зад Розберг с Мерцедес. Затова Тост е уверен, че Верстапен и Карлос ще могат да се класират за Q3, където според новия формат ще остават 8 пилоти, и след това в топ 10 в състезанието.

„Трудно е да кажем къде се намираме, тъй като никога не знаеш с колко гориво са били другите коли, заяви Тост. – Но очаквам и двете кола да стигнат третата част на квалификацията. Оптимистично настроен съм с оглед на цялостното представяне на колата. Тя се държеше много добре. По отношение на надеждността никога не сме били на толкова високо ниво. Навъртяхме много обиколки и се надяваме, че и двете ни кола ще видят карирания флаг в Австралия.”