Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Торо Росо празнуваха двойно класиране в точките на Спа

В Торо Росо празнуваха двойно класиране в точките на Спа

39
0
Жан-Ерик Верн,механици

В първото състезание след лятната почивка спечелихме толкова точки, колкото през цялата първа половина на сезона! – радваше се Франц Тост след финала на Гран при на Белгия.

Пилотите му Жан-Ерик Верн и Даниел Рикиардо финишираха осми и девети в 12-тия кръг от световния шампионат на Формула 1.

Имахме късмет заради неволите на други състезатели – призна Тост. – Рикиардо и Верн станаха шести и седми в първия тур, а потеглиха от 16-та и 15-та позиция на грида. От там нататък и двамата свършиха прекрасна работа, направиха няколко решителни маневри за изпреварване, питстоповете преминаха както трябва. Целият отбор бе на ниво и връщането и на двете коли в зоната на точките бе нужно за всички ни – и в Бистър, и във Фаенца.

Верн сподели, че е изгубил време зад Нико Розберг (Мерцедес), но бе категоричен, че няма да се оплаква, след като най-после се върна в топ 10.

– Надявах се да взема точки на любимата си писта и го постигнах. Колата беше страхотна. Не потеглих особено добре на старта, тъй като едва не включих системата против блокиране. Няколко болида ме задминаха и тогава видях катастрофата. Натиснах спирачките и се дръпнах колкото мога по-навътре – измъкнах се без особени последствия. След това карането бе истинско удоволствие – допълни французинът.

И за Рикиардо надпреварата бе чудесна, като той също бе много напред в началото – стигна до четвърта позиция с медиум в първия си стинт.

– За съжаление не бях толкова бърз в следващите си серии и загубих места. Един пилот винаги иска по-добро от постигнатото класиране, но не мога да се оплаквам от девета позиция – за първи път съм в точките от Мелбърн насам. Да се надяваме, че и в следващото състезание ще вървим така – каза още той.