Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Торо Росо убедени, че могат да подобрят скоростта си

В Торо Росо убедени, че могат да подобрят скоростта си

28
0

Без технически проблеми изминаха свободните сесии в Монте Карло за тима на Торо Росо. Себастиен Буеми отбеляза липсата на технически грижи и задоволство от постигнатото през деня.

– Издръжливостта на колата е страхотна и означаваше, че имах възможност да направя много обиколки – каза швейцарецът. – Новите части, които имаме тук, изглеждат работят добре. Има голяма разлика в поведението на двата типа гуми: при меките се забелязва сериозно износване, но то може да намалее с промяна условията на трасето. Но вече имаме доста ясна идея за това как ще работят гумите по време на състезанието.

Испанският му съекипник Хайме Алгерсуари се класира шест позиции по-назад и бе 18-и.

– Със сигурност чувството е различно спрямо миналия сезон, когато карах тук в световните серии [Рено]! Изпитанията преминаха чудесно, макар да спрях малко преди края на дългата си серия във втората сесия заради технически проблем. Мисля, че сме наясно с посоката и ще можем да подобрим още колата преди квалификацията. Освен това скоростта ми ще се вдигне с натрупването на опи. И при двата типа гуми имаше износване, но знаем как да се справим с това – разясни 20-годишният състезател.