Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Уилямс не са сигурни защо новите им компоненти не работят според...

В Уилямс не са сигурни защо новите им компоненти не работят според очакванията

46
0

В отбора на Уилямс от Формула 1 не са наясно защо новите компоненти за болидите им не са проработили според очакванията на екипа.

Тимът произведе по-малко новости този сезон в сравнение с предишни състезателни години, тъй като фокусът е върху автомобила за 2017 г. Догодина ще има нови правила, което води до значителни промени в колите. Уилямс обаче отчиташе много добро ниво на съответствие между данните си от симулации във фабриката и реални постижения на писта през последните две години. Точно това не се случва през 2016-та.

„През последните две години един-единствен нов компонент, който излезе на писта, бе с поведение, различно от очакваното. Това е доста добро постижение. Тази година имахме два пакета сериозни новости и те не се представиха според предварителните данни”, обясни пред Аутоспорт техническият шеф на Уилямс Пат Саймъндс. „Доста рано решихме да прехвърлим фокуса си върху болида за догодина. Имахме по-малко нови компоненти в сравнение с нормалния работен процес и на всичкото отгоре те не се представиха толкова добре, колкото очаквахме. Честно казано, не сме напълно сигурни защо се случва това. В момента провеждаме разследване по въпроса.”

Саймъндс бе убеден, че Уилямс ще се справи с проблема. Той допълни, че би се чувствал по-добре, ако тимът успяваше да накара гумите да работят както трябва: „Това е област, в която смятам, че трябва да вложим повече ресурси.”