Начало Formula E News Верн триумфира в Уругвай след страхотна битка с Ди Граси

Верн триумфира в Уругвай след страхотна битка с Ди Граси

63
0

Жан-Ерик Верн от екипа на Techeetah спечели изключително оспорваното състезание за ePrix на Уругвай в Пунта дел Есте, 6-и кръг от първенството във Формула Е.

Французинът удържа атаките на шампиона Лукас ди Граси от Audi Sport, който бе по-бърз, но не успя да го изпревари. Сам Бърд от DS Virgin остана 3-и, като в края настигна първите двама, но нямаше нужната енергия да ги изпревари.

След старта нямаше промени в челото спрямо стартовата решетка. Поведе Верн след отлично потегляне, Ди Граси бе втори, Алекс Лин от DS Virgin 3-и, а Оливър Търви (NIO) 4-и.

По-назад Себастиан Буеми от Renault e.dams изпревари Бърд и започва да си пробива път напред. Заради отпадането на Ник Хайдфелд от Mahindra на трасето излезе кола за сигурност, която престоя 4 обиколки.

След подновяването на надпреварата Буеми пропусна преминаването на шикана и след това започва да губи позиции. Оказа се, че задното ляво колело е повредено след удар в стената и той спря в бокса за смяна на колите. Дани Абт от Audi Sport пък изпревари Търви и излезе на 4-а позиция.

Отпред Ди Граси започна да притиска Верн. Но разместване не стана. При спиранията в бокса Верн запази лидерството. Още в първия тур след излизането от пита Лукас опита атака от външната страна, но без успех.

След питовете Абт беше излязал 3-и, докато Лин се забави и изостана 5-и, зад Сам Бърд. Абт обаче трябваше да влезе отново в бокса, тъй като не му бяха затегнати добре коланите и се свлече в дъното.

Отпред Ди Граси отново настигна Верн и започна атаки. На няколко път французинът се защити добре, като в 34-ата обиколка двамата се закачиха, но без повреди по колите. В това време те бяха настигнати от Бърд.

В крайна сметка Верн запази до края позицията си и спечели победата. Бърд завърши 3-и без достатъчно енергия за атака, а Еванс изпревари Лин в битката за 4-ото място. Последният загуби позиция спрямо Феликс Розенквист от Mahindra в самия край.

В генералното класиране Верн събра 109 точки и увеличи аванса си пред Розенквист на 30 точки. Трети е Сам Бърд със 76 т.