Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Уилямс не трябва да се колебаят да вземат Кубица, смята Екълстоун

В Уилямс не трябва да се колебаят да вземат Кубица, смята Екълстоун

34
0

Бившият бос на Формула 1 Бърни Екълстоун смята, че в екипа на Уилямс не трябва да се колебаят да наемат Роберт Кубица за титулярен пилот в тима за следващия сезон.

Вчера полякът направи първия си тест за тима от Гроув на пистата Силвърстоун с болида от 2014 г. Според официалното изявление на екипа изпитанията са били успешни, без да се обявяват подробности.

Това бе трети тест за Кубица с болид от Формула 1 за тази година. Първо той кара колата на Рено от 2012 г. във Валенсия, а след това актуалната на френския тим на тестовете на Хунгароринг в началото на август. За последно полякът кара в състезание от F1 през 2010 г. за Рено, преди да катастрофира на рали в Италия през зимата на 2011 г. и да нарани жестоко дясната си ръка.

„Ако Роберт не бе претърпял онзи инцидент, мисля, че сега щеше да бъде световен шампион, каза Екълстоун. – Смятам, че той може да се върне още по-силен. Умствено, може би той ще бъде още по-агресивен отпреди. Затова виждам само добри неща за него. Не мисля, че неговата травма ще му попречи. Ако бях на мястото на Уилямс, определено щях да се опитам да го убедя да се присъедини към екипа.

Може би в тима ще загубят Маса в края на сезона. Мисля, че той изкара достатъчно в тима. И ако Роберт е в тима, той може да събути доста хора в него. Уилямс не се представя толкова добре, колкото би трябвало. Дали това се дължи на пилотите или на отбора, не знам. Затова мисля, че ще бъде чудесно те да вземат пилот, които е бърз, и да разберем каква е истината.“