Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Уилямс доволни от настоящите си пилоти

В Уилямс доволни от настоящите си пилоти

20
0

Позициите на Казуки Накаджима в тима на Уилямс започват да се подобряват, разкри техническият директор на отбора, Сам Майкъл.

Благодарение на подкрепата от Тойота 24-годишният японец кара в тима на Франк Уилямс, но често остава пренебрегван. Освен това в повечето случаи пилотът остава в сянката на съотборника си Нико Розберг.

Междувременно обаче има някои, които оценяват високо японеца. Затова повлия много представянето му по време на британската Гран при на пистата Силвърстоун. Пилотът бе бърз в тренировките, а след това бе по-бърз от Розберг и в трите части на квалификацията, като във втората част даде най-добро време от всички.

В неделя японецът потегли от пета позиция, но не успя да изпълни оптимално стратегията си и остана 11-ти. Въпреки това Сам Майкъл подчертава, че е все по-впечатлен от пилота си и вече се носят слуховете, че базираният в Гроув отбор би искал да запази и двамата си състезатели през 2010 година.

„Най-голямата разлика е, че той директно допринася за намирането на точните настройки в течение на един уикенд. Той определено става по-добър и много помогна на отбора този уикенд“ – казва Майкъл.