Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Уилямс се надяват на точки в надпреварата

В Уилямс се надяват на точки в надпреварата

42
0
Уилямс

Още едно класиране в топ 10 записа Рубенс Барикело днес на корейската писта Йонгам – девето за сезона. Съотборникът му Нико Хюлкенберг изпусна последния квалификационен сегмент накрая на Q2, след като за момент се дестабилизира задната част на неговия Уилямс FW32. Немският пилот отиде 11-и, но пък ще има предимството да си избере гумите.

– Беше страхотна квалификация, проведена при невероятно висок дух – заяви Барикело. – Стигнах Q3 с ясното съзнание, че имам да наваксвам 4 десети от секундата. С добра обиколка свалих разликата и съм доволен. Все още сме на опашката в топ 10 и изглежда не сме толкова бързи, колкото може би очаквахме, но това е положението. Трасето отново бе доста хлъзгаво, затова и според мен много неща могат да се случат в надпреварата, от която се надявам да си тръгна с точки – каза още бразилецът.

Нико от своя страна изрази разочарование, задето изтърва Q3, но призна, че е изпуснал задницата в 12-и завой и бе принуден да се откаже.

– 11-а позиция все пак е добро място за стартиране. Можем да си изберем гумите, така че ще обмислим внимателно стратегията си.има възможности за изпреварване и все още имам шанс за точки утре – допълни Хюлкенберг.