Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Уилямс много доволни от предложените правила за 2021 г.

В Уилямс много доволни от предложените правила за 2021 г.

1561
0
2021 концепция болид
Една от предлаганите концепции за колите от 2021 г., графика: Либърти Медия

В екипа на Уилямс са много доволни от предложените за 2021 г. правила във Формула 1. Те трябва да бъдат одобрени от Световния моторспортен съвет на ФИА днес и след това официално обявени на пресконференция на шефовете на спорта от Либърти Медия и ФИА от 18:00 часа българско време.

Очаква се те да включват значителни промени в аеродинамиката на колите, използване на повече стандартизирани части и таван на бюджетите от 175 млн. долара на сезона.

Според заместник-шефа на тима Клер Уилямс предложените регулации са много добри за частен тим като Уилямс. „Говорим за тези правила от 2 години и половина. Според нас техническите правила на практика са готови, каза Клер.

Ние сме много доволни от това как те изглеждат. Има някои малки промени, които има нужда да бъдат направени, което може да бъде постигнато дори след тяхното обявяване днес. Ние не искаме да има отлагане.“

Против отлагането на въвеждането на новите правила са и във Ферари. Това каза шефът на Скудерията Матия Биното.

„Не подкрепяме отлагане, каза босът. – Няма нужда да го правим. Доизкусуряването на правилата е един безкраен процес. И това не трябва да е причина за отлагането им.“