Начало Автомобили В Унгария започна серийното производство на най-новата фамилия двигатели на Opel

В Унгария започна серийното производство на най-новата фамилия двигатели на Opel

52
0

Серийното производство на новата фамилия малки бензинови двигатели (Small Gasoline Engine) със система за директно впръскване на гориво и принудително пълнене с турбокомпресор 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo започна в най-новия и най-гъвкав по отношение на производствения процес завод за двигатели на компанията Opel в Сентготхард в западната част на Унгария.

С това допълнение към гамата, новият завод вече сглобява три различни фамилии двигатели на една и съща поточна линия, предлагайки богата палитра задвижващи агрегати за новите модели на марката Opel.

Заводът Flex в Сентготхард играе важна роля в нашата продуктова стратегия. В периода от настоящия момент до 2018 година на пазара ще се появят общо 27 нови модела и 17 нови двигателя на Оpel, като много от тези нововъведения ще се произвеждат именно тук – сподели Йоахим Кошнике, вицепрезидент правителствени връзки и обществена политика. – Показваме повече от ясно, че марката Opel се завръща и атакува. Нашата моделна офанзива в момента се развива с пълна мощ, а двигателите са много важна част от тази офанзива.

Кошнике говори също и за дългосрочната стратегия за развитие на компанията:

Поставили сме си ясни цели за целия период чак до 2022 година. Нашата първа задача за изпълнение е да се изкачим от третото на второто място по продажби на европейския пазар на леки автомобили. Целта ни е да постигнем това, достигайки пазарен дял от 8 процента в Европа и 10 процента на пазара в Германия към 2022 година.

Унгария е една от 11-те държави, в които компанията Opel увеличи своя дял от пазара през първото полугодие на 2014 г. Opel не само успя да се нареди на първо място на пазара на леки автомобили в Унгария в три последователни години, а през първата половина на настоящата година отбеляза значително увеличение на обема на продажбите в страната с цели 68 процента. Tази стойност надхвърля повече от два пъти средния пазарен ръст през същия период и осигурява на марката Opel пазарен дял над 13 процента, поставяйки я категорично на първо място по продажби на автомобилния пазар в Унгария.

Управителят на завода и отговорен за лансирането на производствените мощности Flex Taмаш Солт отбеляза при откриването:

През миналата година, в нашето старо производство се сглобяваха предимно двигатели 1.6 със 115 к.с. и общият обем достигна 354 000 агрегата, от които само 15 000 бяха продукти от Flex гамата. За сравнение, през настоящата година 100 000 oт общо 400 000 двигателя, които ще бъдат произведени в завода, ще бъдат част от фамилията Flex, а през следващата година, повече от половината от планираното производство с обем 500 000 eкземпляра ще се пада на Flex продуктите.

В новия завод Flex в Сентготхард са инвестирани общо 700 милиона евро, а производственият му капацитет достига 600 000 двигателя годишно. Внедрената производствена технология го прави един от най-гъвкавите заводи в сферата на автомобилната промишленост в световен мащаб, която е в състояние да произвежда по три различни фамилии двигатели на една и съща поточна линия. На нея в момента се произвеждат новият бензинов 1.6 turbo, дизеловият 1.6 turbo, а вече и новите малки бензинови двигатели на Opel. Всички тези задвижващи агрегати се характеризират с отлични динамични показатели и ниско ниво на отделяните емисии, съчетани с изключителна мекота на работа и извънредно ниски равнища на работния шум.

Трицилиндровият еднолитров двигател с максимална мощност 115 к.с. е само първият член на на фамилията малки бензинови двигатели, която впоследствие ще включва много различни варианти с работен обем между един и 1.4 литра. Двигателят с мощност 115 к.с. ще отбележи своята премиера в новия ADAM ROCKS – малкият crossover модел на марката Opel – и ще бъде внедрен в гамата и на новата генерация на Corsa, която ще се появи на пазарите към края на настоящата година. Петото поколение Corsa ще се предлага и с версия на новия трицилиндров двигател с максимална мощност 90 к.с.