Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен обясни думите си към Вилньов

Верстапен обясни думите си към Вилньов

46
0

Макс Верстапен заяви, че негови думи по адрес на Жак Вилньов не са били цитирани правилно, поради което през последните дни се роди поредното противоречие около холандския пилот на Ред Бул.

Световният шампион във Формула 1 за 1997 г. заяви след Гран при на Белгия, че Макс е защитаван от ФИА. Впоследствие се появиха публикации с отговор на Верстапен пред холандски медии, гласящ: „Вилньов би трябвало да внимава с езика, когато твърди, че мога да убия някого, защото самият той уби човек в Мелбърн през 2001 г.”

„Един уебсайт не публикува всичко, което казах. Да изясня: обяснях, че говоренето за смърт е неуважително към семействата. Имах предвид инцидента от 2001 г. Но не бяха включили думата „неуважително” към забележката за семейството. Така че аз не нападах хората, а заявих, че е неуважително от негова страна да говори за това. Не съм заявил „смърт при каране”, а „смъртоносен инцидент””, гласеше обяснението на Верстапен.

Самият Вилньов не коментира конкретното разяснение, а посочи, че по време на инцидента от 2001 г. Макс е бил съвсем малък: „Бил е на три години тогава. Вероятно някой му е казал какво да говори и мисли. Ако същият човек му обяснява как да кара, би трябвало да се замислим. Нямах представа, че е такъв фен и толкова подробно е изучил кариерата ми.”

Верстапен пък отново каза, че е предпочел да дискутира спорните моменти от Спа с Чарли Уайтинг вместо да ги дискутира на пилотския брифинг.

„Поговорихме си. Може би отново ще въведат чернобелия флаг. Искахме да изясним всичко. По-добре е да се отиде първо при Чарли”, допълни холандецът.

Според него Уайтинг не е посочил, че карането му в Белгия е било неправилно: „Може би на ръба. И може да покажат предупредително знаме, ако се случи отново.”