Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Второ място е по-добър резултат, отколкото очаквахме, сподели Верстапен

Второ място е по-добър резултат, отколкото очаквахме, сподели Верстапен

81
0
Макс Верстапен

Второ място в Гран при на Франция е по-добро постижение в сравнение с очакванията на Ред Бул в началото на уикенда на пистата Пол Рикар, заяви Макс Верстапен след като завърши втори в надпреварата.

„В момента, в който стигнах втори завой, изпитах облекчение, че не се ударих с никого. От там нататък управлявах собственото си състезание. Виждах, че Люис [Хамилтън] контролира темпото. Все пак не бяхме твърде далеч, при това без да натискаме прекалено много колата. Смятам, че уцелихме идеално стратегията. Гумите софт бяха малко по-издръжливи и ми позволиха добра скорост, благодарение на която последните обиколки бяха по-спокойни”, обясни Верстапен.

„Важно е да продължим в същия дух след две чисти състезания. След трето и второ място, очаквам победа на подходяща писта. Изтървах чудесен шанс в Монако, но има и някои предстоящи добри възможности.”

Даниел Рикиардо завърши четвърти в състезанието във Франция и призна, че е малко разочарован от загубата на подиума.

„Определено бяхме по-бързи, отколкото това класиране демонстрира, а и можеше да се получи чудесна битка с Макс. Още не знам защо, но предното крило бе повредено. Темпото ни преди питстопа, когато бях със суперсофт, бе наистина добро. Не знам колко бе силно в сравнение с това на Люис, но изглеждаше като че ли се откъсвах от Кими [Райконен] и настигах Макс. И около две обиколки преди да спра в пита, се случи повредата в лявата част на предното крило. Веднага усетих нестабилност. Не знам дали нещо се счупи или ударих някакви останки, но механиците видяха проблема по време на бокса”, обясни австралийският пилот.

„След това се строши същият компонент от дясната страна на крилото. Аеропритискането намаля, предната част на колата бе нестабилна, гумите страдаха. С това темпо Кими щеше да ме настигне при всички положения. Ситуацията със сините флагове също бе доста лоша, но колата ни бе „ранена”.”