Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Уилямс доволни от скоростта на болидите FW34 на Силвърстоун

В Уилямс доволни от скоростта на болидите FW34 на Силвърстоун

28
0
Бруно Сена

Бруно Сена спечели две точки от последния кръг в шампионата на Формула 1 – Гран при на Великобритания и в отбора като цяло бяха доволни от темпото на болидите FW34. Представянето в квалификацията и на бразилеца, и на съотборника му Пастор Малдонадо удовлетвори екипа. В състезанието обаче венецуелецът се удари със Серхио Перес (Заубер) и финишира едва 16-и.

Надпреварата на Бруно бе добра, въпреки завъртане в първия стинт. Пастор вървеше чудесно в зоната на точки, но за съжаление изтърва колата в 12-ия тур, удари Перес и това се отрази на представянето му – коментира главният инженер на тима Марк Гилан. – Състезанието премина по план. Само в петък вечер трябваше да променим в известна степен настройките, тъй като пилотите ни страдаха прекалено много от аквапланинга.

В Уилямс ще положат още повече усилия да помогнат на Сена да доизпипа управлението и да подобри резултатите си, обясни още инженерът:

– Бруно бе много силен на старта и в последната част на надпреварата, когато се бореше за деветата позиция. Продължаваме да работим с него на симулатора, за да му помогнем да оптимизира квалификационната си скорост и мисля, че можем да извлечем много положителни неща от Силвърстоун преди следващия старт на Хокенхайм.

Отборът приема наказанието на Малдонадо за катастрофата с Перес и няма повече коментари по случая, въпреки яда на мексиканеца и определението му за венецуелеца като глупав пилот, който не уважава останалите на пистата.

Сега на Уилямс предстои двудневен тест за млади състезатели, в който за тях ще кара третият пилот на тима Валтери Ботас.