Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Уилямс очакват Ланс Строл да допуска грешки

В Уилямс очакват Ланс Строл да допуска грешки

58
0

В екипа на Уилямс очакват новият пилот на тима Ланс Строл да допуска грешки през следващия сезон. Това заяви техническият директор на тима Пат Саймъндс. Канадецът е само на 18 години и ще направи своя дебют в Австралия през март догодина, като най-вероятно ще е съотборник на подписалия нов договор с тима Валтери Ботас.

Освен ако последният не премине в Мерцедес на мястото на напусналия спорта Нико Розберг. Строл ще бъде най-младият пилот в решетката, като той идва в F1 директно от Формула 3 и няма много опит като цяло.

„Разбира се той ще прави грешки и ние ще оправяме колите, каза Саймъндс в интервю за Ройтерс. – Тези неща се случват като част от процеса на учене. Ако погледнете неговата във Формула 3, през 2015 г. той имаше много инциденти. Този на Монца беше зашеметяващ.”

Строл доминира в европейската Формула 3 през изминалия сезон, като спечели 14 победи, а с това и титлата. И въпреки липсата на опит, Самъндс няма съмнение, че той е много добър.

„Той не спечели шампионата в F3 с нищо друго, освен с много умения и зрялост, каза Пат. – За толкова младо момче, той кара наистина добре във всякакви условия. Той се състезава добре на мокро и е много добър като цяло.”