Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Уилямс работят по наемането на Окон

В Уилямс работят по наемането на Окон

55
0
Естебан Окон

В екипа на Уилямс искат да наемат Естебан Окон за следващия сезон. Ангажирането на пилота на Форс Индия обаче зависи в голяма степен от това дали тимът ще може да си осигури нужния бюджет за следващия сезон, без да се налага да наема пилот със сериозни спонсорски пари.

Форс Индия обяви вчера, че Серхио Перес остава в тима и през 2019 г., а се очаква другото място да бъде заето от Ланс Строл, чийто баща Лорънс закупи тима през лятото.

Уилямс вече обяви привличането на Джордж Ръсел за 2019 г., а за второто място кандидати са Окон, сегашният титуляр Сергей Сироткин, Артьом Маркелов и Роберт Кубица.

Ръсел обаче не носи спонсорски пари, като Окон също не разполага с такива. А това може да се окаже сериозен проблем за Уилямс, тъй като тимът губи основния си спонсор Martini за следващия сезон, а почти сигурното последно място при конструкторите ще намали значително парите от FOM за 2019 г.

Смята се, че ако тимът успее да намери нужното финансиране, то екипът на Франк Уилямс ще може да си позволи да наеме Окон. Ако не, тогава тимът може да запази Сироткин, който е подкрепян от SMP Racing или да избере Кубица, за който има информации, че е събрал 10 млн. долара. от спонсори.