Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Уилямс разочаровани от резултата на Спа

В Уилямс разочаровани от резултата на Спа

55
0

Пилотите на Уилямс останаха разочаровани от класирането си в Гран при на Белгия. Валтери Ботас и Фелипе Маса завършиха на съответно 8-а и 10-а позиция, от които и стартираха, но в хода на надпревара двамата се движеха с няколко места по-напред. Към края обаче те нямаха конкурентно темпо и бяха застигнати и изпреварени от Фетел, а бразилецът бе задмина и от Райконен. Така тимът на Франк Уилямс беше изпреварен от Форс Индия в класирането при конструкторите. 

„Беше разочароващ ден и е жалко, че пропуснахме възможността, която имахме в началото на състезанието, коментира Ботас. – Бяхме на страхотна позиция след старта и когато се появи колата за сигурност трябваше да спрем в бокса веднага за смяна на гуми. Загубихме много позиции тогава. След това се опитахме да вземем максималното от състезанието и поне взех няколко точки. Надявам се на Монца нещата да са по-добре.”

Другият пилот на тима Фелипе Маса заяви: „Беше трудно състезание. Да се опитвам да се грижа за гумите си и да се състезавам, докато проверяваме наляганията, беше тежко. Когато гумите бяха добре се борихме за страхотни позиции, но когато се износеха, не можехме да се борим повече.”

Разочарован беше шефът по представянето на Уилямс Роб Смедли. Той заяви, че ключовият момент в състезанието е бил излизането на колата за сигурност, а не спирането веднага на състезанието. „Мислихме, че след инцидента на Магнусен веднага ще има червен флаг и планирахме стратегията си около това. Но той не се появи, както бяхме предвидили, и това провали състезанието ни. След това вече нямахме темпото да се придвижим напред.”