Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Уилямс се надяват на силно представяне на Каталуня като на тестовете

В Уилямс се надяват на силно представяне на Каталуня като на тестовете

41
0

Екипът на Уилямс се надява на силно представяне в Гран при на Испания на пистата Каталуня, подобно на предсеознните тестове на същото трасе.

По време на изпитанията пилотите на тима Валтери Ботас и Фелипе Маса не постигнаха най-бързи времена в отделните дни, но бяха много бързи с гумите медиум, които по всяка вероятност ще бъдат предпочитания тип за състезанието в Барселона.

Налични за уикенда ще бъдат още типовете софт (меки) и хард (твърди), като двамата пилоти са избрали еднакви комплекти гуми – по 1 хард, 5 медиум и 7 софт.

„Тестовете изглеждаха добре за нас на това трасе и за това се надяваме на добър резултат, коментира Валтери. – Харесвам трасето, като на него съм карал най-много през цялата си кариера.”

„Ще бъде страхотно да се борим за място на подиума, като се надявам подобряването на скоростта ни от състезание на състезание да продължи, заяви Маса. – Всеки пилот познава много добре тази писта, която предлага от всичко по малко – високоскоростни завои, бавни такива и технични секции.”