Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Васьор смятан за фаворит да оглави Заубер

Васьор смятан за фаворит да оглави Заубер

81
0
Фернандо Алонсо

Фредерик Васьор вероятно ще е новият шеф на Заубер, след като Мониша Калтенборн внезапно бе освободена от тима.

Васьор заемаше същия пост в Рено, но го напусна в началото на януари тази година. Смята се, че малко след това е получил предложение от новите собственици на швейцарския тим Лонгбоу Файненс да стане спортен директор в Хинвил. Васьор отказал, тъй като не искал да се мести да живее в Швейцария. Постът шеф на отбора обаче е нещо съвсем различно. Французинът вече е бил забелязан в базата на Заубер, при това още вчера.

Сред останалите спрягани за поста имена, са Дейв Райън и Греъм Лоудън, които за последно работиха в Мейнър. Споменат бе и Йост Капито. Той обаче съвсем отскоро се върна във Волфсбург, където застана начело на два отдела във Фолксваген. За Колин Колес се смята, че няма шанс да оглави швейцарския тим, въпреки че и той бе споменат сред възможните кандидати.

Мониша Калтенборн бе внезапно освободена като шеф на Заубер преди два дни. В официалното изявление, което дойде часове след като новината бе оповестена в различни медии, като причина бяха посочени различия с ръководството относно бъдещето на компанията. Калтенборн притежава една трета от отбора, която получи от Петер Заубер през май 2012 г. Тя бе шеф на тима от края на 2012-а.