Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Заубер доволни от работата си през първия ден в Корея

В Заубер доволни от работата си през първия ден в Корея

52
0
Заубер

След няколко внимателни обиколки за запознаване с пистата пилотите на Заубер Камуи Кобаяши и Ник Хайдфелд започнаха обичайната си работа в първите тренировки за предстоящата Гран при на Корея.

– Трасето е доста хубаво, а последният сектор ми допада особено много за каране. Единственият реален проблем бе твърде хлъзгавата повърхност. Започнах програмата си твърде рано в първата сесия, преди асфалтът да се подобри и гумите ми се съсипаха – затова и спрях малко по-рано. Иначе и при двете смеси имаше сериозно късане – обясни японският пилот.

Хайдфелд от своя страна отбеляза, че нивото на прилепяне е било дори по-ниско от очакваното от него, но постепенно с подобрението на условията трасето му е доставило истинско удоволствие.

– Конфигурацията е чудесно с всички тези комбинации от завои. Трябва да преминеш правилно първите, за да продължиш така и в останалата част от обиколката – заяви германецът. – Твърдите гуми отнемат много време, за да загреят, а с меките дори първи тур не е най-бърз. Много скоро след достигане на оптимална температура пък започват да се късат. Надявам се този проблем да изчезне с повишаване нивото на сцепление – допълни Ник.

Екипът направи доста промени в настройките и на двата автомобила, а Кобаяши проведе и няколко аеродинамични проби, уточни техническият директор на Заубер Джеймс Кий.