Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Заубер празнуват третия си подиум за годината

В Заубер празнуват третия си подиум за годината

45
0
Серхио Перес

Трети подиум за годината записа екипът на Заубер благодарение второто място на Серхио Перес в Гран при на Италия, след като мексиканецът стартира от 12-та позиция на грида. Камуи Кобаяши пък достигна деветото място и добави още точки към актива на отбора.

Така швейцарският екип изравни най-доброто си постижение от този сезон със спечелени общо 20 точки (предишното бе в Германия). След последното европейско състезание от тазгодишния календар тимът е със 100 пункта и остава шести в класирането при конструкторите.

Какъв ден и какъв резултат! – радваше се главният изпълнителен директор на Заубер Мониша Калтенборн. – Трябва да кажа, че днешното представяне бе малко изненадващо с оглед на факта, че дойде на писта, която смятахме за трудна за автомобила ни. Още веднъж обаче доказахме, че сме бързи. В известна част от състезанието Серхио всъщност бе най-бързият пилот на трасето.

Перес за пореден път демонстрира страхотно пазене на гумите. Той сподели, че първата част от дистанцията, когато бе с хард, не му е била лесна. За сметка на това накрая летеше.

Кобаяши поздрави съотборника си и отбеляза, че денят е страхотен за Заубер.

– Аз лично не мога да се оплача от моето състезание, но поради някаква причина не бях толкова бърз. Бях с различна стратегия, тъй като трябваше да стартирам с гумите от квалификацията (медиум – б.р.). И с двете смеси ми липсваше опит, тъй като не правих дълги серии в петък. След това в надпреварата нямаше нищо специално за мен – добави японецът.