Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Заубер съжаляват за отпадането на Перес

В Заубер съжаляват за отпадането на Перес

29
0
Камуи Кобаяши

Пилотът на Заубер Серхио Перес сподели съжалението си от отпадането в Гран при на Малайзия.

Серхио Перес:

– Нещо се откачи от болида на Себастиен Буеми, удари моя под и електрониката прекъсна. Жалко за случилото се, защото автомобилът ми се представяше много добре. Преди това можехме да спрем и по-рано за нови гуми, но очаквахме силен дъжд.

Камуи Кобаяши (7-и):

– Разполагах с добър болид, екипът свърши чудесна работа и съм щастлив, че успяхме да спечелим първите си точки тук. Стратегията с едва две спирания беше малко рискована, но според мен проработи добре. Имах няколко двубоя с Марк Уебър и Михаел Шумахер, на които се наслаждавах.

Хайме Алгерсуари (14-и):

– Ако трябва да съм честен, така и не разбрах какво се случи. Бяхме бавни, а износването на гумите беше дори по-бързо от това в петък. Имах проблем с грейнинга на предните гуми и губех скорост с всяка следваща обиколка. Положителното е в добрия ми старт и спечелването на няколко позиции, но бързо разбрах, че не мога да продължа с темпото на тези пред мен. Предвид тези трудности, стигането до финала е постижение.

Себастиен Буеми (13-и):

– Потеглих добре, изпреварих Розберг, приближих Кобаяши и Шумахер. При първото си спиране в бокса обаче имах чувството, че ограничителят на скоростта въобще не се задейства. Веднага го натиснах втори път, което всъщност го е изключило, затова заслужено получих наказанието от 10-секунден престой в пита. След това дадох всичко от себе си, но не беше достатъчно. Смених гумите си само два пъти и в края ми беше много трудно заради износването им.