Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Заубер се надяват на още точки на Хокенхайм

В Заубер се надяват на още точки на Хокенхайм

47
0

След две окуражаващи надпревари, в които Камуи Кобаяши спечели 14 точки, екипът на Заубер се готви усилено за Гран при на Германия. 11-и кръг от световния шампионат на Формула 1 ще се проведе следващия уикенд на пистата Хокенхайм, а Заубер не само ще са с нови компоненти (като модифицирани дифузьори например), но и ще празнуват 40-ата годишнина от основаването на Заубер Моторспорт.

За Педро де ла Роса поредната писта от календара е наполовина нова, както обяснява самият той:

– Всъщност познавам стария Хокенхайм по-добре от новия, но пък на по-късата версия стават наистина добри надпревари. Надявам се да продължим да надграждаме представянето си след Силвърстоун, въпреки че на немската писта няма кой знае колко високоскоростни завои. Отборът ни подобри значително болида от Валенсия досега, а в Англия успяхме да извлечем потенциала му, заради което и бях толкова разочарован, че не успях да финиширам и да спечеля точки. Според мен това е напълно постижима цел в Германия. Хокенхайм по принцип не щади задните гуми и това ще е сред основните задачи за работа – допълни испанецът.

Японският му съотборник познава доста добре трасето, тъй като е карал там като пилот във Формула Рено, Формула 3 и GP2. Кобаяши признава още, че харесва Хокенхайм, тъй като е наистина технична писта.

– Намирането на оптимални настройки там не е лесно и е интересно предизвикателство. Но след две добри състезания, се надявам, че ще продължим в същото темпо и ще развием още автомобила. Ако новите части, идващи за немската Гран при, проработят като тези досега, съм убеден, че ще вземем точки – каза още Камуи.