Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Заубер се радват на точките

В Заубер се радват на точките

53
0
Серхио Перес

Отзиви от пилотите на Заубер и Торо Росо за представянето им в състезанието за Голямата награда на Испания:

Серхио Перес (9):

Състезанието беше тежко и водихме трудна битка за точките. Щастлив съм, че успяхме да я спечелим. Това са първите ми точки във Формула 1 и са нещо специално за мен. Екипът изработи добра стратегия за състезанието и свърши перфектна работа в бокса. Имам чувството, че за мен тази надпревара ще е повратна точка през сезона.

Камуи Кобаяши (10):

Загубих много време в първата обиколка. След старта останалите пилоти ме изтласкаха извън трасето, а някой ме удари и спука задната ми лява гума. Това ни коства много ценен комплект меки гуми, а минаването през бокса ме остави последен. Трябваше да направя дълъг стинт с твърдите гуми, което не беше лесно, но като цяло състезателното ни темпо беше добро. Доволен съм, че печеля точки в четвърто поредно състезание, движим се в правилната посока.

Себастиен Буеми (14):

Направих много силен старт и изпреварих Маса, Бътън и Малдонадо, но за мое съжаление първите двама бяха по-бързи от мен и си върнаха позициите. Успявах да поддържам добро темпо, но загубих много време, докато ме затваряха с обиколка. На всичко отгоре и стратегията ни не беше много добра, бяхме малко по-бавни и пилотите на Форс Индия и Заубер ни победиха честно и почтено.

Хайме Алгерсуари (16):

Това не беше добро състезание за нас. Взех максимума, натисках обиколка след обиколка, като се опитвах да запазя и гумите. След около 12 тура гумите ми вече бяха заминали, затова преминах към стратегия с 4 стопа. Ако гледаме времената за обиколка, може би това беше по-обнадеждаващо състезание от предишното в Турция. Трябва да се справим с износването на гумите, ако искаме да сме конкурентни и да печелим точки.