Начало Лайфстайл VAIO Duo 11 – компютър и таблет на едно място

VAIO Duo 11 – компютър и таблет на едно място

424
0
Sony,VAIO Duo 11

VAIO Duo 11 е  компютър от Sony, който лесно се ползва като интуитивен таблет със сензорен екран. Със своя модерен Surf Slider™ дизайн, мощният компютър превключва плавно между компютър и таблет и осигурява най-удобния начин на работа.  

VAIO Duo 11 може да се използва като таблет, за сърфиране в мрежата слушане на музика, гледане на клипове. В офиса обаче, след като се издърпа  клавиатурата устройството може да се използва като многофункционален компютър, снабден с процесори Intel® Core™ от най-ново поколение. 

VAIO Duo 11 поставя докосването и писането на ръка по екрана в основата на работата с Windows 8. Може да се пише, скицира и работи с медията и приложенията върху чувствителния, сензорен, супер ярък Full HD OptiContrast™ панел. Уникалната, отчитаща различния натиск на ръката цифрова писалка, осигурява приятното, изразително чувство от писането на ръка директно върху сензорния екран. Може да се пишат бележки, скицират диаграми или да маркират ключови пасажи от презентация бързо, без почти никакво забавяне. Умното разпознаване на текст дори позволява бързо да преобразувате на ръкописните бележки в текст, за по-лесно архивиране и търсене. 

Супер яркия 29.4cm (11.6”) Full HD OptiContrast™ панел показва детайлни, висококонтрастни снимки с широк зрителен ъгъл – дори на ярка дневна светлина. 

Благодарение на функцията Quick Boot за няколко секунди компютърът се активира и е готов за работа, което пести време. Когато е нужна почивка, VAIO влиза в икономичен режим на „дълбок сън“, като запазва документите върху които е работено. С функцията Бързо събуждане + Eco компютърът е готов за незабавна работа, точно както е оставен. 

Допълнителната плоска батерия удължава живота на вградената батерия и също съдържа специално място за съхранение на цифровата писалка. 

Независимо от своя тънък дизайн, VAIO Duo 11 е готов за бизнес употреба с всички необходими интерфейси, включително Bluetooth® Smart Ready, USB 3.0, HDMI, Ethernet и VGA видео изходи. Не са необходими допълнителни адаптери, за да се свърже с проектор или помощен монитор. 

Налични са разнообразни приложения, така за да се използва максималното от това, което предлага VAIO Duo 11. 

Функцията Active Clip™ позволява лесно изрязване на снимки и графики, без да са необходими специални умения за редактиране на изображения. Active Clip™ използва технология, разработена от Sony, която автоматично разпознава контурите и изрязва фона. Така лесно може да се постави ясно очертаното изображение направо в желания документ или презентация. 

„Note Anytime for VAIO” позволява ръкописни записки по всяко време, сякаш се използва истинска тетрадка.

VAIO Duo 11 осигурява също богат набор от забавления в мрежата.   

Благодарение на функциите на Sony за работа с едно докосване, (One-touch)*, лесно и бързо да се слуша музика или гледат снимки от всички NFC (безжична свързаност с малък обсег) активни устройства Sony.

На страницата на Sony в Интернет са достъпни и други безплатни приложения. 

Новият хибриден Ultrabook ще бъде на пазара у нас в началото на ноември 2012 г. на цена от 2599 лв.

Друг ярък представител в последната колекция е VAIO T серия 13. Използвайки мощния Windows 8, прави работата и забавлението невероятно интуитивни – без значение в офиса, у дома или на път.  VAIO Т 13 ултрабук от Sony поставя докосването до екрана в основата на работа с компютър. 

Чувствителността на екрана при допир и елегантността се съчетават прекрасно във VAIO T серия 13, който е изработен от първокачествени материали като магнезий и алуминий. Реагиращ на докосване, този стилен ултрабук обединява чувствителен 33.7cm (13.3″) сензорен екран с процесор Intel® Core™ i5 от най-ново поколение и скоростен SSD твърд диск за съхранение на данни. Работата и забавлявлението са лесни и интуитивни: прелистване без усилие на страници в Интернет, работа с документи и разглеждане медийна колекция – всичко това е усъвършенствано за работа с докосване с Windows 8. Снабдено е с функцията Бързо събуждане + Eco, благодарение на която с отварянето на капака, лаптопа се активира и е готов за работа за секунди. 

Новият компютър със сензорен екран VAIO Т серия 13 ще бъде пуснат в продажба в края на октомври 2012 г. на цена от 2099 лв.