Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Валенсия на ръба да изпадне от календара на F1 още тази година?

Валенсия на ръба да изпадне от календара на F1 още тази година?

47
0
Валенсия,Гран при на Европа

Гран при на Европа е на ръба да изпадне от календара на Формула 1, твърди испанската преса. Бъдещето на надпреварата е поставено на карта, тъй като местното правителство все още не е платило домакинската такса на Бърни Екълстоун.

Пистата във Валенсия се създава по улиците до пристанището на града. Състезанието е кръг от шампионата от 2008 г., но надбягванията там не са особено интересни.

За тази година стартът е предвиден за юни. Вестник Ел Паис цитира говорител на организаторите за това, че все още се водят преговори. Бърни пък преди броени дни заяви, че не би се поколебал да изхвърли обичан старт като Гран при на Австралия, така че в Испания се опасяват от такова отношение и към тях.

Икономическата криза се е отразила крайно зле на местното правителство. Ситуацията със състезанието се преразглежда точно заради липсата на средства, обяснява регионалният президент Алберто Фабра, който казва, че дори може да се стигне до нарушаване на договора.

Формула 1 не е главната ни грижа – твърди Фабра.

Той няма представа дали таксата за домакинство е платена и това внася допълнително объркване.

Наскоро пък стана ясно, че и организаторите от пистата Каталуния до Барселона преразглеждат контракта си. Тамошното местно правителство проявява интерес към варианта двете трасета да домакинстват Гран при на Испания последователно, за да не загубят и двата старта в страната.