Начало Moto News Валентино Роси флиртува с DTM

Валентино Роси флиртува с DTM

46
0
Валентино Роси,Ямаха

С връщането си в екипа на Ямаха, легендата в MotoGP Валентино Роси трябваше да установи, дали все още може да се бори с по-младите си съперници в сериите. Двете години в Дукати определено не бяха ясно мерило за качествата на Доктора. С връщането си в отбора на японците той отново получи желаната машина, но това явно не е достатъчно. В почти всяка сесия той е зад съотборника си Хорхе Лоренцо. Затова логичния въпрос е, дали времето на Роси в MotoGP е към своя край?

Италианецът спечели едва едно място на подиума в първите четири състезания. В класирането при пилотите той е дори зад състезателя на сателитния отбор Tech-3, Кал Кръчлоу. Все по-упорити стават слуховете, че легендата ще напусне спорта.

За момента е ясно единствено, че Роси иска след своята кариера на две колела да направи и такава на четири. С участията си в тестове за Ферари във Формула 1, участия в рали надпревари и събития със спортни автомобили, той показа, че притежава добра скорост и с автомобили. Роси присъства в Монако, за да подкрепя Фернандо Алонсо, но участието му във Формула 1 без съмнение е невъзможно.

„Може би бих могъл да се включа в DTM“, разсъждава Роси на глас пред Speedweek. „Или пък в някоя друг серия за състезателни автомобили. Не очаквам да постигна подобни успехи, както при мотоциклетите. Важното е обаче да ми доставя удоволствие и да е забавно.“

Плюс за възможното му участие в Германския шампионат за туристически автомобили е факта, че там той няма да прекарва много време в пътувания и тестове. Освен това възможностите на автомобилите са изравнени, което би му помогнало да бъде конкурентоспособен в подобна серия.