Начало Moto News Валентино Роси се контузи сериозно на Муджело

Валентино Роси се контузи сериозно на Муджело

117
0

След като претърпя много сериозно падане по време на последните свободни тренировки за Гран при на Италия, Валентино Роси бе откаран в болница със сериозни контузии.

Пилотът на Ямаха падна с много висока скорост, след като мотоциклетът му направи ужасяващ хайсайд на излизане от един десен завой, докато италианецът го насочваше за влизането в следващия, ляв.

В болницата е установено, че Роси има отворена фрактура на десния си пищял.

От мобилната клиника на MotoGP обявиха, че контузията е била по-сериозна, отколкото са си мислели, като единствената  добра новина в случая е, че костта не е засегнала важни нерви и артерии при изместването си.

Роси естествено ще пропусне домашната си Гран при, но при всички случаи тя няма да е единствената. Според докторите световният шампион няма да може да се състезава поне два месеца.

Вероятно по-късно днес италианецът ще бъде опериран, като повече яснота около състоянието му и периодът, в който той ще отсъства, ще има в близките дни. Но естествено вече е ясно, че сезонът за него приключи, тъй като защита на титлата му вече е невъзможна.