Начало Moto News Валентино Роси се завръща в Ямаха

Валентино Роси се завръща в Ямаха

154
0
Валентино Роси,Ямаха

След като от няколко седмици се спекулираше за бъдещето на супер звездата в MotoGP, Валентино Роси, сега вече всичко е решено. Италианецът ще напусне Дукати в края на сезона и ще се завърне в Ямаха. След две години без успехи, учсатниците в „идеалната сватба“ стигнаха до развод. Роси успя да завоюва едва две места на подиума за 27 състезания, а победите останаха далече. И въпреки че компанията Дукати бе закупена от Ауди, които имат сериозни планове за бъдещето, никой не е успял да убеди Роси да остане.

Според 9-кратния световен шампион, никой не може да му даде гаранция, че Дезмоседичи в близко бъдеще ще е конкурентен на Ямаха и Хонда. Хорхе Лоренцо до момента има пет победи с М1, а добрите резултати на Андреа Довициозо и Кал Кръчлоу показват, че машината на Ямаха наистина е добра. Освен това се смята, че този мотор разполага с характеристики, които пасват на италианската звезда.

„Това е чудесна новина за всички нас“, обяви тим шефът на Ямаха, Лин Джарвис. „През юни успяхме да преподпишем с Хорхе Лоренцо за 2013 и 2014 г., а сега можем да потвърдим, че и Валентино Роси ще е в отбора за следващите две години. С този супер тандем карахме през 2008, 2009 и 2010 г. През тези три години успяхме да спечелим титлите при пилотите, отборите и производителите.

Целите ни за бъдещето са ясни. Нямам съмнение, че разполагаме с достатъчно опит, знания, можене и скорост, за да постигнем много победи през следващите две години. Връщането на Валентино изпълнява нашите планове за бъдещето на Ямаха в MotoGP. Ще се концентрираме напълно обаче върху нашата настояща цел, Хорхе Лоренцо да стане световен шампион.“

Валентино Роси спечели титли за Ямаха през 2004, 2005, 2008 и 2009 г. В периода от 2004 до 2010 г. той спечели общо 46 победи с М1. Лоренцо от своя страна спечели титлата през 2010 г., а сега е водач в класирането.