Начало Moto News Валентино Роси ще кара на състезанието в Германия

Валентино Роси ще кара на състезанието в Германия

38
0

Днес тимът на Фиат Ямаха в MotoGP обяви, че Валентино Роси ще се завърне към състезателна дейност още този уикенд, когато ще се проведе състезанието за Голямата награда на Германия на пистата Захсенринг.

Само 6 седмици, след като счупи лошо крака си при инцидент по време на състезателния уикенд на Муджело, Роси е получил разрешение от докторите си да кара в състезанието в неделя, след като е преминал през последните медицински изследвания късно вчера. За всеки случай обаче утре италианецът отново ще се срещне с лекуващия си лекар, за да могат двамата да обсъдят нещата за последно.

Тест-пилотът на Ямаха – Уатару Йошикава, обаче ще остане в готовност, ако Роси се почувства зле по време на уикенда.

„Наистина съм много ентусиазиран от това, че докторите смятат, че мога да карам този уикенд. Утре ще се видя с моя лекар, за да вземем окончателното решение.

Чувствах се добре върху R1, но знам че моята М1 на пистата е доста по-различна, затова ще ми бъде доста трудно. Но мотоциклетът и отборът ми ми липсват, затова нямам търпение да се видя с всички и да се върна в падока, тъй като у дома ми стана доста скучно. Уатару също ще бъде там, така че ако има някакъв проблем, той ще кара мотоциклета ми отново“, обясни световният шампион, който вече направи два частни теста с мотоциклет Ямаха YZF-R1 от Супербайк.