Начало Moto News Валентино Роси: Вкусът на победата е като наркотик

Валентино Роси: Вкусът на победата е като наркотик

92
0
Валентино Роси,Ямаха

Вкусът на победата е като наркотик, заяви Валентино Роси в интервю за списанието на Dainese. За легендарния мотоциклетен състезател това е причината да продължава да се състезава.

Това е нещо различно от всичко друго. Като наркотик е. Това е главната причина да се надбягвам. За съжаление ефектът трае кратко – само три-четири часа. На следващия ден имаш нужда от повече. И това никога не спира – обясни деветкратният световен шампион.

Докторът се върна в Ямаха след края на сезон 2012 г. след два трудни сезона в Дукати. Въпреки нелеките надпревари обаче той все още изпитва огромно желание да печели и да изпитва неповторимите емоции през състезателните уикенди:

Има много адреналин преди надпревара, но това е хубаво чувство. След старта отиваш в друго измерение. Нивото на концентрация е невероятно високо и си вършиш работата. Всичко ти се изяснява. През последните няколко години пък спортът стана прекалено сериозен, както и пилотите. Преди ставаше дума много повече за смелост, а сега всички са толкова сериозни и атлетични. Карат на диета и тренировки, нямат нормален живот. А според мен е важно и да се забавляваш! – каза още Роси.

Той се върна и към епичната си битка с Кейси Стонър на Лагуна Сека през 2008 г.

Стонър ме намрази, само защото загуби. След това някак все се връщаше назад, към това състезание, говореше за него, тъй като не беше достатъчно мъж, за да приеме, че е загубил! – смята италианецът.