Начало Други Валсеки с трета поредна победа в Бахрейн

Валсеки с трета поредна победа в Бахрейн

48
0
DAMS,Гидо ван дер Гарде,Давиде Валсеки,Катерам

Бахрейн изглежда е пистата, на която е трудно Давиде Валсеки да бъде победен. Италианският пилот на DAMS постигна поредна победа там, след като миналият уикенд успя да спечели и двете състезания. Стартирайки от втора позиция във вчерашното състезание, в осмата обиколка Валсеки изпревари спечелилия квалификацията Гидо ван дер Гарде (Катерам) и без особени проблеми до края спечели третата си победа в Бахрейн. Фабио Лаймер от екипа Racing Engineering успя да заеме второ място, а Ван дер Гарде остана трети.

Пилотът на Катерам направи добър старт, като успя да запази първата си позиция и да влезе пред Валсеки и Лаймер в първия завой. Най-доброто тръгване обаче бе на Маркус Ериксон (iSport), който успя да заеме четвъртата позиция, въпреки че стартира от девета. Пети и шести застанаха Луис Разиа (Арден) и Рио Хараянто (Карлин).

Ван дер Гарде се опита да натрупа преднина и да се откъсне, но след няколко обиколки гумите му започнаха да се износват значително и това позволи на Валсеки да го настигне и атакува в осмата обиколка. Малко по-късно това направи и Лаймер.

След десет направени обиколки Ван дер Гарде влезе в бокса, а тур по-късно това направиха Валсеки, Лаймер и Ериксон. При излизането им промени не настъпиха, но Ериксон се хвърли да настига холандския пилот на Катерам, при което бързо износи гумите си и потъна в колоната, след като бе изпреварен от Разиа и Макс Чилтън (Карлин), които се хвърлиха в битка за четвъртото място. На върха Лаймер се опита да настигне Валсеки, но усетил заплахата италианецът контрира с две бързи обиколки и отново увеличи преднината си.

До края сериозни промени така и не настъпиха. Разиа все пак успя да защити четвъртото си място, Чилтън бе пети, следван от Хараянто, Наср и Ериксон. За шведа обаче остана утехата, че днес ще стартира от първата позиция в спринта.