Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Валтери Ботас е на почивка в Колорадо и вярва, че ще остане

Валтери Ботас е на почивка в Колорадо и вярва, че ще остане

2206
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас; снимка: Мерцедес

Валтери Ботас прекарва лятната си ваканция в Колорадо и е спокоен за бъдещето си във Формула 1. Той смята, че ще остане в тима на Мерцедес, но решението за това е извън неговите ръце.

Ботас „зарежда батериите“ преди втората половина на шампионата и се твърди, че той е толкова далеч от излизането през вратата в Бракли, колко Джордж Ръсел е близо до отварянето й.

Финландецът вярва, че е важна част от екипа

Финландецът вярва, че е важна част от екипа и „ще бъде определено по-различно догодина ако го няма“. Той е убеден в пилотските си умения, но не е този който взима решенията. Бъдещето ще покаже дали едно или друго действие ще бъде правилно.

Валтери Ботас, Мерцедес
Валтери Ботас, Мерцедес

„Знам, че съм добър актив за отбора и определено би било различно, ако не съм в него – каза Ботас. – Вярвам в себе си и знам на какво съм способен. Не съм този, който взима решенията и само бъдещето ще покаже какво ще бъде правилно.

Валтери Ботас остава неудовлетворен от постигнатото до тук във Формула 1, въпреки 9-те си победи и 17 първи позиции. Той се е качвал на подиума 53 пъти вече.

„Чувствам, че в кариерата си още не съм достигнал връхна точка – казва още той. – Все още не съм го достигнал, има още неща, които развивам и подобрявам. Научих много за себе си през последните няколко години, като пилот и като човешко същество.

Ще направя всичко, което мога за себе си и за екипа, без значение какво

Валтери Ботас твърди още, че е готов да се справи с всяко предизвикателство: „Имам впечатлението, че днес, както и да ме предизвика някой, няма да ме разтърси. Чувствам се готов да се справя с всички предизвикателства в бъдеще: Ще направя всичко, което мога за себе си и за екипа, без значение какво.

Ботас заяви още, че ще се опита максимално да се изкачи в класирането при пилотите, но е „по-важно Мерцедес да спечели шампионата при конструкторите в битката с Ред Бул“.

Валтери Ботас и Люйс Хамилтън, Мерцедес
Валтери Ботас и Люйс Хамилтън, Мерцедес

„При всички случаи, за да се случи това трябва да получим поне още един ъпгрейд като този на Силвърстоун до края на сезона”, категоричен е още скандинавецът.