Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Валтери Ботас начело и в последната тренировка. Верстапен на 0.158 зад него...

Валтери Ботас начело и в последната тренировка. Верстапен на 0.158 зад него с изполвани гуми медиум.

Валтери Ботас, Португалия
снимка: Мерцедес

Валтери Ботас завърши първи и в последната тренировка. Неговата обиколка от 1:16.654 бе с 0.025 по-бърза от тази на Хамилтън. Трети пък с използвани гуми медиум бе Макс Верстапен с изоставане от 0.158. Пиер Гасли пък бе четвърти след проблемите си вчера, като той бе със 0.276 по-бавен от Валтери.

Температурата на въздуха по време на сесията бе 19 градуса, а тази на пистата: 27-28.

Пръв на трасето излезе Карлос Сайнц с гуми медиум, последван от Ромен Грожан. Пилотите направиха няколко инсталационни обиколки преди да се приберат в бокса.

Около 10 минути след началото Ботас и Хамилтън записаха първи обиколки за време с най-меките гуми. Валтери излезе начело с 1:17.888, като Люис бе на 0.028 зад него. Малко по-късно Хамилтън успя да слезе до 1:16.931. Британецът изпитваше затруднения с настройките на колата през вчерашния ден.

Пиер Гасли, междувременно, направи обиколката за по-малко от четири десети над това на Люис, 1:17.047, с което излезе временно 2-ри. Във втората тренировка вчера колата на французина се запали и той може да получи наказание за смяна на елементи от двигателя си.

Шарл Льоклер пък бе 3-ти към момента с 1:17.410. Той се завъртя в следващата си бърза обиколка при изхода на 14-и завой. Жълтите флагове, които бяха развяти впоследствие прекъснаха бързата обиколка на Валтери Ботас.

30 минути след началото Верстапен излезе на 2-ра позиция с използвани гуми медиум, на 0.132 зад Люис. Обиколката на британеца, за сравнение, бе постигната със софт.

Алекс Албон, отново с медиум, направи обиколката за 1:17.117 и се нареди 4-ти зад Гасли.

Малко по-късно Валтери Ботас записа нов най-бърз тур с 1:16.654. Хамилтън не успя да подобри това постижение, след като британецът мина през чакъла в 8-и завой. Той направи две загряващи обиколки преди да започне бързият тур.

10 минути преди края Даниел Рикиардо се прибра в бокса заради проблем с DRS-a. Към момента той все още не бе направил чиста обиколка с най-меките гуми през целия уикенд. Австралиецът бе 13-и с 1:17.935.

Друг пилот, който нямаше записана обиколка със софт през целия до момента бе Верстапен. Въпреки това той бе само на 0.158 зад лидера, Ботас.

Междувременно, от Рено успяха да оправят проблема с колата на Даниел Рикиардо и той излезе на пистата за последните минути на сесията.

Сесията бе прекъсната в последните минути и не бе подновена заради малкото оставащо време.

Така Валтери остана начело пред Хамилтън и Верстапен. Впечатляващо бе постижението на Гасли, с което той завърши четвърти.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.