Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Валтери Ботас начело и във втората тренировка в Русия пред Хамилтън и...

Валтери Ботас начело и във втората тренировка в Русия пред Хамилтън и Гасли

3096
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас, снимка: Пирели

Валтери Ботас оглави и втората тренировка в Сочи с 1:33.593. Втори отново остана Люис Хамилтън на само 0.044 зад съотборника си. Трети бе Пиер Гасли на около две десети и половина зад финландеца, а лидера в шампионата, Макс Верстапен, бе едва шести.

Тренировката може да се окаже ключова за надпреварата в неделя, тъй като вероятно е последната сесия на сухо преди състезанието. Очаква се да вали през целия ден в събота. След комуникация между Джонатан Уитли и Майкъл Маси в началото на сесията стана ясно, че квалификацията може да бъде отменена за по-късен час в събота или преди самото състезание в неделя. Ако пък няма възможност тя да се проведе, резултатите от втората тренировка ще определят стартовата решетка.

Повечето пилоти побързаха да излязат, а в гаража остана единствено Даниел Рикиардо, докато механиците поправяха проблем по колата му. 15 минути след началото начело бяха съответно Алонсо, Льоклер и Окон, като времето на Фернандо бе 1:34.762. И тримата постигнаха резултата си с най-меките гуми.

Междувременно бе обявено, че Макс Верстапен ще смени двигателя си и заедно с Шарл Льоклер ще стратира от дъното на рештката.

Люис Хамилтън пък удари един от механиците си на влизане в бокса. От отбора веднага обявиха, че механикът е добре.

Около 25 минути преди края на сесията Валтери Ботас бе първи пред Люис с 0.044. Трети и четвърти бяха Гасли (+0.252) и Норис (+0.561). Шарл Льоклер се заръртя на пистата, но успя да избегне бариерата. Няколко минути по-късно Антонио Джовинаци също изгуби контрол върху автомобила си и се удари в 9-ти завой. Катастрофата му стана причина за червен флаг и 10-минутно прекъсване на сесията.

Малко след подновяването й повечето пилоти излязоха отново на пистата. Част от колата на Ландо Норис се отчупи след като мина през бордюрите. Макс Верстапен пък се оплака, че не може да изпреварва с максималната скорост, която има в момента. Нидерландецът изостава значително от Ботас и Хамилтън именно във високоскоростния първи сектор.

Пиер Гасли счупи предното си крило веднага след края на тренировката като и той мина през бордюрите.

Ето как изглеждаше класирането след края на сесията.