Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ван дер Гарде, Буеми и Сена очакват решенията на отборите

Ван дер Гарде, Буеми и Сена очакват решенията на отборите

35
0
Бруно Сена

Гиедо Ван дер Гарде, Себастиен Буеми и Бруно Сена очакват решенията на отборите, с които преговарят за сезон 2013.

Холандецът, който бе резервен пилот на Катерам през 2012 г., е един от вариантите на отбора, чийто единствен потвърден пилот до момента е Шарл Пик. Друга възможност за екипа на Тони Фернандес е да запази Хейки Ковалайнен или Виталий Петров. Очевидно има колебание, тъй като решението се бави.

Надявахме се за разяснение миналата седмица, но Катерам удължиха срока. Решението е тяхно и не можем да направим нищо, освен да изчакаме и да видим какво ще стане. Ако всичко е наред, ще разберем след две седмици – каза Ван дер Гарде.

Буеми пък разкри, че е един от претендентите за съотборник на Пол ди Реста във Форс Индия през 2013 г. Той също така призна, че обмисля и мястото на Ромейн Грожан в Лотус, тъй като отборът все още не е подписал с французина за следващия сезон:

Чакам отговора на Форс Индия, а и в Лотус нещата не изглеждат ясни. За мое щастие повечето отбори не са ме забравили. Няма какво повече да направя.

Бруно Сена е още един пилот, чието бъдеще в спорта е неясно. Той е в търсене на нов отбор, след като в Уилямс потвърдиха Пастор Малдонадо и привлякоха Валтери Ботас за 2013 г. Възможностите за бразилеца са Форс Индия, Катерам и Маруся. Той счита, че представянето му през 2012 г. във Формула 1 е добро. Освен това призна, че може да продължи кариерата си в Гран при само ако продължи да се състезава.

Тази година си изградихме добра репутация и имидж и мисля, че имаме добър, силен пакет и е възможно да сме на стартовата решетка догодина. Най-добрият вариант би бил в кола, която вече е в топ 10 и редовно печели точки.