Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ван дер Гарде отрича слуховете за връщане на Ковалайнен

Ван дер Гарде отрича слуховете за връщане на Ковалайнен

47
0
Хейки Ковалайнен

Гийдо ван дер Гарде отхвърли слуховете за това, че Хейки Ковалайнен е близо до връщане на титулярна позиция в екипа на Катерам.

Финландският пилот загуби мястото си в края на миналия сезон, когато в тима предпочетоха холандеца и Шарл Пик. Впоследтвие обаче развитието на автомобила изостана толкова, че Хейки се върна да помага и кара в някои от свободните петъчни тренировки на състезателните уикенди.

Това, естествено, доведе до приказки, че Ковалайнен е на път да се върне като титуляр в Катерам, при това на мястото на Ван дер Гарде.

Нищо не е договорен, така че моля, не се опитвайте да гадаете – коментира самият Хейки пред финландския вестник Турун Саномат.

28-годишният Ван дер Гарде обаче, за чието участие тъст му Марсел Боекхоорн плати на Катерам 7,54 млн. евро, държеше лично да опровергае приказките.

Това са само слухове. Знам откъде идват, но съм наясно и че разполагам с железен договор за останалата част от сезона – категоричен бе пилотът пред вестник Де Телеграаф.

Според публикацията собственикът на тима Тони Фернандес се свързал с Ковалайнен за евентуално връщане като титуляр след Гран при на Канада, в която Ван дер Гарде удари Марк Уебър, а след това отпадна при втора катастрофа – този път с Нико Хюлкенберг и отнесе наказание преместване с 10 места назад на грида за Великобритания.