Начало Други Ван дер Гарде победи Валсеки в квалификацията на GP2 в Бахрейн

Ван дер Гарде победи Валсеки в квалификацията на GP2 в Бахрейн

55
0
Гидо ван дер Гарде,Катерам

Гидо ван дер Гарде ще стартира от първа позиция в главното състезание на втория уикенд в Бахрейн. Пилотът на Катарам успя да даде най-добро време в квалификацията, като изпревари спечелилия и двете състезания през миналата седмица пилот на DAMS, Давиде Валсеки. Италианецът остана на 0,150 сек зад съперника си.

Ван дер Гарде от своя страна трябваше да трепери известно време за своята първа позиция, защото комисарите направиха разследване срещу холандеца. Той бе обвинен, че по време на бързата си обиколка пресякъл завой. Комисарите обаче прецениха, че действията на Ван дер Гарде не заслужават наказание.

Третото място остана за швейцареца Фабио Лаймер. Пилотът на Racing Engineering бе само с 0,002 сек по-бавен от Давиде Валсеки. На четвърто и пето място се класираха пилотите на Карлин, Макс Чилтън и Рио Хараянто. Чилтън бе с най-добро време в свободните тренировки. Луис Разиа (Арден), Родолфо Гонзалес (Катарам), Дани Клос (Барва Адакс), Маркус Ериксон (iSport) и Том Дилман (Рапакс) допълниха топ 10.

Пилотите на Лотус, Естебан Гутиерес и Джеймс Каладо, които завършиха втори и трети в спринта преди седмица, не успяха да се справят с гумите. Двамата направиха само по една инсталационна обиколка в свободните тренировки, за да пестят гуми. В квалификацията обаче Гутиерес се класира 13-и, а Каладо ще стартира 22-и.