Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вандоорн не е достатъчно бърз за Торо Росо, обяви Марко

Вандоорн не е достатъчно бърз за Торо Росо, обяви Марко

44
0
Щофел Вандоорн

Главният съветник в екипа на Ред Бул Хелмут Марко заяви, че Щофел Вандоорн не е достатъчно бърз и затова няма да бъде нает за пилот на Торо Росо през следващия сезон.

Белгиецът кара за Макларън през последните 2 години като съотборник на Алонсо, но бе освободен от тима, а неговото място зае младата британска надежда Ландо Норис. Другият кокпит бе поверен на Карлос Сайнц.

В Торо Росо още не са обявили втория си титуляр, като единият ще бъде Дани Квят. Възможно е Брендън Хартли да запази позицията си, а освен него кандидат е още Паскал Верлайн, който доскоро бе свързан с Мерцедес, но прекрати договора си с немския концерн.

Смята се, че Вандоорн може да продължи кариерата си във Формула Е, където да се присъедини към новия отбор на Мерцедес, който ще влезе в шампионата от сезон 2019/2020 г. Той е високо ценен пилот в немския концерн.

„Винаги съм харесвал Щофел, каза в тази връзка спортният шеф на Мерцедес Тото Волф. – Той бе брилянтен пилот в по-ниските категории. Трябва да се опитаме да разберем защо нещата за него в F1 не се получиха. Може да има някакви новини скоро за него.“