Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вандоорн: Не можех да си пожелая по-добра квалификация

Вандоорн: Не можех да си пожелая по-добра квалификация

38
0

Дебютантът във Формула 1 в уикнеда за Гран при на Бахрейн Щофел Вандоорн заяви, че не е можел да си пожелае по-добра квалификация от тази, която направи вчера на пистата Сахир. Белгиецът, който замества контузения Фернандо Алонсо в екипа на Макларън, се класира 12-и, 2 места пред много опитния си съотборник Дженсън Бътън.

„Мога да съм много щастлив с това постижение в дебюта ми във Ф1, заяви Вандоорн. – Още в петък в края на тренировките се чувствах много уверен в колата и знаех, че мога да свърша добра работа. Но трябва не само да знаеш, че можеш, но и да го направиш.

И мисля, че успях. С това максимизирах шансовете си за бъдещо титулярно място във Ф1. Когато имаш една възможност с кола от Ф1, трябва да вземеш всичко от нея. Защото дори това да ти е първия път и хората знаят, че не си тествал колата, те все пак очакват нещо от теб.“

Вандоорн получи поздравления за представянето си от състезателния директор на тима Ерик Булие и от Бътън. Самият Дженсън призна, че масивно свръхзавиване във втората част на квалификацията му е попречило да се класира за третата.

„Определено очаквахме да сме по-близо до 3-ата част, заяви Бътън. – Мисля, че ако балансът ми беше както в Q1, имаше шанс да съм в Q3. Бях уверен с колата, но в края на втората част по някаква причина балансът се промени напълно. От леко недозавиване, от което бях доволен, отидох на здраво свръхзавиване. Не знам дали причината беше пистата или нещо друго.“