Начало Списание Вандоорн – неразкритият талант

Вандоорн – неразкритият талант

128
0

Може и да звучи абсурдно на фона на представянето на Макларън във Формула 1 напоследък, но пилотите на екипа някак повече от естествено се оказаха в центъра на вниманието ни през този месец.
Да, битката между Ферари и Мерцедес е великолепна. Двубоите Хамилтън – Фетел стават класически, както и самите надпревари вътре в двата водещи екипа. Затова им отделяме специално място в детайли – за причините за загубата на скорост, температура в гумите и т.н.
Но това, което направи Фернандо Алонсо в Индианаполис, направо взриви целия автомобилен свят, а представянето на Макларън в Монако със завръщането на Дженсън Бътън в кокпита и първото класиране и на двамата пилоти на екипа в топ 10 на квалификацията ни даде повод за един поглед и към неговия наследник – Щофел Вандоорн. Белгиецът е смятан за един от най-големите таланти в спорта, но при състоянието на колата в момента няма как да попадне в обективите на камерите. Въпреки това обаче решихме да го представим именно сега, с пресните впечатления от карането и поведението му в падока.
25-годишният младеж демонстрира класа въпреки огромния стрес, на който е подложен и за който ви разказваме в друг материал – изследване на ФИА, разкриващо ни какъв е ритъмът на сърцето на един участник дори и само в Гран при на Монако.
След серията промени по колите, теглото и аеродинамиката гумите пак се оказват в центъра на нашето внимание. Но този път решихме да се върнем исторически към тяхното участие във Формула 1 и епохата, в която всъщност май изобщо не са били чак така важни.
Традиционно май и юни са изпълнени със събития и тази година едва успяхме да поместим всички материали за топ ралито ни България, за шампионата на Хюндай и героите в него (в случая – героините), както и чудесното посещение на звездата от Льо Ман и още много други състезания Емануеле Пиро във връзка с получаването на дилърски статут за Ауди Спорт от Порше София Запад. Чудесните нови модели на Хонда, Сеат и Нисан допълниха картината.
Освен обичайния преглед на световните ралита ви запознаваме и с координатора в топ тима на Хюндай Вили Верховен.